Rzeżucha. Pierwsze cięcie i znikająca bułka.

Posted: 10 października 2010 in Dyrdymały i pierdoły, GrafObrazy, Żarcie
Tagi: , , ,

To już koniec epopei o rzeżusze, o patrzeniu jak rośnie. Nadeszła oczekiwana era konsumpcji. Amen.

Po pierwszym cięciu można było przystąpić do przyrządzenia Znikającej bułki. Aby przygotować znikającą bułkę, należy udać się do sklepu i nabyć takową, koniecznie świeżą, wrócić do domu i przekroić ją na pół. Połówkę bułki smarujemy własnoręcznie przygotowanym masłem czosnkowym. W moim wykonaniu masło czosnkowe składa się z masła, kilku wyciśniętych ząbków czosnku, bazylii suszonej, papryki słodkiej w proszku, soli i pieprzu. Posmarowaną bułkę posypujemy starannie ściętą rzeżuchą i solimy. Akurat miałem w lodówce parmezan więc też sypłem.

Efekt nie do opisania. Pyszny specyficzny smak.

A oto dokumentacja fotograficzna zjawiska znikającej bułki:

A potem był już tylko nawóz…………..

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s